Hantera en bortgång

Stegvis hjälp vid anhörigs bortgång

Det är mycket man behöver hantera vid en närståendes bortgång. Följ vår stegvisa guide med förberedda dokument så missar du inget viktigt som måste hanteras. Du kan då snabbare fokusera på sorgearbetet i stället för pappersarbetet.

Hantera en bortgång 495kr

1

Vad?

Du får stegvis hjälp vid anhörigs bortgång

Du får stegvis hjälp vid anhörigs bortgång

Har du en anhörig som har gått bort så är detta en guide som steg för steg tar dig igenom allt det praktiska som måste göras inklusive alla dokument.

Läs mer

2

Hur?

En tjänst med stöd genom hela processen

En tjänst med stöd genom hela processen

Följer du den stegvisa hjälpen så kan du med hjälp av den och alla formulär som ingår klara av den jobbiga processen att hantera en bortgång smidigare.

Läs mer

3

Varför?

För att du ska kunna fokusera på rätt saker

För att du ska kunna fokusera på rätt saker

Alla som har haft en nära anhörig som gått bort vet också vilket krävande arbete detta medför. Inte nog med att man ska tampas med en stor sorg, man ska också försöka få ordning på allt som den avlidna lämnar efter sig.

Läs mer

Stegvisa hjälpen

Stegvis hjälp vid bortgång

 • 1

  Börja här

 • 2

  Praktiska saker

 • 3

  Hantera ett dödsbo

 • 4

  Ekonomi

 • 5

  Bouppteckning

 • 6

  Bostad

 • 7

  Arvsskifte

 • 8

  Nu är ni klara

1

Börja här

I det första steget sker det mest initiala i processen som att beställa ett dödsfallsintyg och kontakta en begravningsbyrå.

Säkerhet

Din säkerhet är viktig för oss

När du laddar upp personligt material och viktig information på Fernita så har du gett oss ett förtroende. Ett förtroende som vi tar på största allvar och därför ser vi till att din information är krypterad, inte bara en gång utan i flera steg. För oss är säkerheten viktigast och precis som du är trygg med att ha pengar hos din bank kan du vara minst lika trygg med att spara din information på Fernita.

För att bli kund hos Fernita och kunna logga in krävs det att du har ett svenskt BankID. Detta använder vi tillsammans med ett utdrag från folkbokföringsregistret SPAR för att säkerställa att de som skapar konton är riktiga personer. På så sätt kan ingen skapa konton åt andra människor eller komma åt andras filer. Det är så säkert att inte ens vi som arbetar på Fernita kan se vad du laddar upp eller komma åt din data.

All information du laddar upp i Fernita lagras tryggt och säkert på våra servrar – och krypteras med en avancerad 256-bitars avancerad kryptering (AES-256) med individuella krypteringsnycklar som ligger utspridda på olika delar av vår IT-infrastruktur. AES 256 är ett av de säkraste krypteringssystemen i världen. Utöver enriktigt säker inloggning så sparas all data inom Sveriges gränser i enlighet med GDPR.

Tjuvkika inne i vår tjänst!

Skapa ett konto för att Hantera en bortgång

Kom igång nu

Fortsätt läsa

Realterade artiklar

Planera en begravning: kostnader och ekonomiska tips

Efterlevnad

2 minuters läsning

Planera en begravning: kostnader och ekonomiska tips

Att planera en begravning under en tid av sorg kan kännas överväldigande, särskilt med tanke på de ekonomiska aspekterna. Det är viktigt att förstå och hantera kostnaderna förknippade med en begravning på ett effektivt sätt. Denna artikel ger vägledning och tips för att skapa en värdig och ekonomiskt hållbar begravning.
Livförsäkring: viktigt att veta för efterlevande

Arv

2 minuters läsning

Livförsäkring: viktigt att veta för efterlevande

Att navigera i de ekonomiska och administrativa aspekterna av en närståendes bortgång kan vara en utmaning, särskilt när det gäller livförsäkring. Livförsäkring är ett viktigt verktyg för att skydda efterlevandes ekonomiska välbefinnande, men detaljerna kan vara svåra att greppa. Denna artikel erbjuder klarhet och vägledning för efterlevande i hanteringen av livförsäkring.
Att hantera sorg: praktiskt stöd och vägledning för efterlevande

2 minuters läsning

Att hantera sorg: praktiskt stöd och vägledning för efterlevande

När en närstående går bort står vi inför den utmanande uppgiften att hantera vår sorg. Sorgeprocessen kan vara överväldigande, och det är där tjänster som Fernitas "Hantera en bortgång" kan vara till ovärderlig hjälp. Denna artikel erbjuder praktisk vägledning och stöd för att navigera genom sorgens landskap.
Se fler artiklar

Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att erbjuda en bättre användarupplevelse.