Faq

Vanliga frågor och svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om Fernita. Hittar du inte det du söker? Kontakta oss på support@fernita.se eller fyll i vårt kontaktformulär

Allmänt
Frågor och svar om Fernita
Om tjänsten
Frågor och svar om vår tjänst

Hur funkar tjänsten?

Du skapar enkelt ett konto genom att logga in med Bank-ID. Då kan du börja spara all information du vill i ditt digitala valv. Det kan vara saker som du själv behöver i din vardag men som du vill spara tryggt och säkert, men framför allt kan du spara allt viktigt som dina efterlevande automatiskt ska få ta del av den dagen du inte längre finns.

Hur får mina anhöriga tillgång till min information?

Fernita är uppkopplade mot SPAR (Statens personadressregister). Det gör att vi automatiskt får reda på när du gått bort. I samma stund får dina anhöriga automatiskt får tillgång till din Fernita profil.

Hur säkert är Fernita?

All information du laddar upp i Fernita krypteras med en avancerad 256-bitars avancerad kryptering (AES-256) och med individuella krypteringsnycklar som ligger utspridda på olika delar av vår infrastruktur. AES 256 är ett av de säkraste krypteringssystemen i världen. En superdator skulle ta fler år än universums antagna ålder att knäcka en AES -kod.

Hur hanterar ni min information?

Fernita använder den senaste tekniken och all information som du sparar på Fernita är krypterad i flera lager för att säkerställa din säkerhet.

Kan jag använda Fernita även om en anhörig som avlidit inte använde tjänsten?

Självklart. På Fernita kan du följa vår stegvisa guide på allt det praktiska som behövs göras när en anhörig avlidit. Då kan du känna dig trygg med att du inte missat att agera på något viktigt och kan fokusera på sorgearbetet istället för pappersarbetet.

Kan jag avsluta mitt konto på Fernita?

Ja, du kan avsluta ditt konto när du vill.

Kan vem som helst komma åt min information?

Nej, all information som du sparar på Fernita är krypterad i flera steg och det är endast du som kommer åt informationen fram till den dagen du inte längre finns. Då får de anhöriga du valt automatiskt åtkomst till det du dödsparat.

Vad är Fernita?

Fernita är en digital plattform som består av två tjänster. En som underlättar det svåraste i livet. Hantera en bortgång hjälper dig att hantera det praktiska vid en anhörigs bortgång så att du inte missar något viktigt. Samtidigt har Fernita en tjänst, Digitala valvet där du kan spara allt det viktiga du snabbt vill hitta och som du vill att dina efterlevande ska få ta del av den dagen du inte längre finns. Vi kallar det att dödspara. Det kan vara testamente, viktiga papper, men även en videohälsning eller ett unikt recept på köttbullar som dina barn alltid älskat. Allt sparas i Fernitas digitala valv och skapar ordning och reda för dig idag och dina efterlevande imorgon.

Vad kan jag spara i Digitala valvet?

Du kan spara allt som du har nytta av i din vardag som du samtidigt vill att dina efterlevande ska få ta del av. Det kan vara testamente, försäkringspapper, huspärmen, papper på bilen, andra viktiga papper eller alla dina lösenord. Men det kan också vara information av mer personligt värde som familjebilder, receptet på köttbullar som dina barn älskar, koordinaterna till ditt hemliga svampställe eller en framtidshälsning som du vill ge till barn eller barnbarn längre fram i tiden.

Vad kostar det?

Du kan prova Fernita gratis! Det finns då ett max på 5 dokument, bilder eller lösenord som man kan förvara där. Premium kostar endast 20 kronor per månad, ett belopp som betalas årligen.

Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att erbjuda en bättre användarupplevelse.