Fernita

Att ha ordning på viktiga papper och dokument är att känna trygghet

Att ha ordning på viktiga papper ger en känsla av trygghet och säkerhet. Genom att organisera och hålla reda på viktiga dokument som identifikationshandlingar, försäkringspapper, kontrakt och liknande kan du enkelt komma åt dem vid behov och undvika stress och panik i oväntade situationer.

Prova GRATIS!

1

Vad?

Ditt digitala bankvalv för minnen och handlingar

Ditt digitala bankvalv för minnen och handlingar

Fernita är en smart och trygg e-tjänst. I ditt eget digitala bankvalv kan du spara testamente, försäkringsdokument, papper på huset, dina lösenord med mera.

Läs mer

2

Hur?

Logga in med Bank ID och börja ladda upp dina filer gratis

Logga in med Bank ID och börja ladda upp dina filer gratis

Efter att ha loggat in på Fernita med Bank ID hittar du färdiga mappar i vilka du kan ladda upp bankpapper, försäkringar, bostadsdokument, bilpapper mm.

Läs mer

3

Varför?

Spara och hitta allt på ett ställe i ditt egna digitala valv

Spara och hitta allt på ett ställe i ditt egna digitala valv

Skapa ordning och reda samtidigt som du har allt samlat säkert på ett ställe. Ett ovärderligt verktyg i livet som skapar trygghet för dig själv och din tillvaro.

Läs mer

 

 

Säkerhet: Logga in med BankID

Din säkerhet är viktig för oss

När du laddar upp personligt material och viktig information på Fernita så har du gett oss ett förtroende. Ett förtroende som vi tar på största allvar och därför ser vi till att din information är krypterad, inte bara en gång utan i flera steg. För oss är säkerheten viktigast och precis som du är trygg med att ha pengar hos din bank kan du vara minst lika trygg med att spara din information på Fernita. Om du väljer att avsluta ditt konto så raderas alla dina uppgifter och sparat material 12 mån efter sista utgångsdatum av din prenumeration.

 

Prova Fernita gratis idag!

Tjuvkika inne i vår tjänst!

Prova på!

0 SEK

Per år

Summan dras från registrerat kreditkort / bankkort vid uppgradering till premium

I tjänsten ingår

En plats för att samla allt viktigt för dig själv idag och dina efterlevande imorgon.

 • Ett digitalt valv med tydlig mappstruktur
 • 5 dokument, bilder eller lösenord att lägga in
 • Lösenordshanterare
 • Framtidsönskningar med möjlighet till berättelse om ditt liv
 • Fotografera familjebilder eller dokument direkt från hemskärmen på din telefon
 • Förhandsvisning av bilder
 • Fria mallar och fullmakter som passar livets alla skeden
 • Möjlighet att lägga till kontaktpersoner som automatiskt via Fernita får ta del av det du har lagt in

Premium

240 SEK

Per år

Summan dras från registrerat kreditkort / bankkort

I tjänsten ingår

Om inte det fria förvaringsutrymmet räcker till kan du när som helst uppgradera till Premium för att få plats med alla lösenord, viktiga dokument, bilder och minnen.

 • Allt som ingår utan kostnad, men upplåst
 • 1000 dokument, bilder eller lösenord att lägga in
 • Tjänsten Hantera en bortgång gratis till dina anhöriga när de får ta del av ditt Digitala valv

Prova GRATIS!

Kom igång nu

Fortsätt läsa

Relaterade artiklar

Planera en begravning: kostnader och ekonomiska tips

Efterlevnad

2 minuters läsning

Planera en begravning: kostnader och ekonomiska tips

Att planera en begravning under en tid av sorg kan kännas överväldigande, särskilt med tanke på de ekonomiska aspekterna. Det är viktigt att förstå och hantera kostnaderna förknippade med en begravning på ett effektivt sätt. Denna artikel ger vägledning och tips för att skapa en värdig och ekonomiskt hållbar begravning.
Livförsäkring: viktigt att veta för efterlevande

Arv

2 minuters läsning

Livförsäkring: viktigt att veta för efterlevande

Att navigera i de ekonomiska och administrativa aspekterna av en närståendes bortgång kan vara en utmaning, särskilt när det gäller livförsäkring. Livförsäkring är ett viktigt verktyg för att skydda efterlevandes ekonomiska välbefinnande, men detaljerna kan vara svåra att greppa. Denna artikel erbjuder klarhet och vägledning för efterlevande i hanteringen av livförsäkring.
Att hantera sorg: praktiskt stöd och vägledning för efterlevande

2 minuters läsning

Att hantera sorg: praktiskt stöd och vägledning för efterlevande

När en närstående går bort står vi inför den utmanande uppgiften att hantera vår sorg. Sorgeprocessen kan vara överväldigande, och det är där tjänster som Fernitas "Hantera en bortgång" kan vara till ovärderlig hjälp. Denna artikel erbjuder praktisk vägledning och stöd för att navigera genom sorgens landskap.
Se fler artiklar
Frågor och svar
Om Fernita

Hur får jag ut allt jag har sparat om jag vill avsluta tjänsten?

Du kan när som helst ta ut och ladda ner alla filer du har lagt in.

Hur får mina anhöriga tillgång till min information?

Fernita är uppkopplade mot SPAR (Statens personadressregister). Det gör att vi automatiskt får reda på när du gått bort. I samma stund får dina anhöriga automatiskt får tillgång till din Fernita profil.

Hur funkar tjänsten?

Du skapar enkelt ett konto genom att logga in med Bank-ID. Då kan du börja spara all information du vill i ditt digitala valv. Det kan vara saker som du själv behöver i din vardag men som du vill spara tryggt och säkert, men framför allt kan du spara allt viktigt som dina efterlevande automatiskt ska få ta del av den dagen du inte längre finns.

Hur hanterar ni min information?

Fernita använder den senaste tekniken och all information som du sparar på Fernita är krypterad i flera lager för att säkerställa din säkerhet.

Hur laddar jag in saker i “Digitala Valet”?

Antingen via en dator eller mobilen. I datorn överför du de filer du vill ha in i den mapp du vill att de skall ligga. Från mobilen kan du överföra filer eller ta bilder på dokumenten direkt från Fernitas scanning funktion. Ställ dig i rätt mapp så landar de rätt på en gång. Alla filer går att döpa om och du kan ladda upp vilken filtyp som helst.

Hur säkert är Fernita?

All information du laddar upp i Fernita krypteras med en avancerad 256-bitars avancerad kryptering (AES-256) och med individuella krypteringsnycklar som ligger utspridda på olika delar av vår infrastruktur. AES 256 är ett av de säkraste krypteringssystemen i världen. En superdator skulle ta fler år än universums antagna ålder att knäcka en AES -kod.

Kan jag använda Fernita även om en anhörig som avlidit inte använde tjänsten?

Självklart. På Fernita kan du följa vår stegvisa guide på allt det praktiska som behövs göras när en anhörig avlidit. Då kan du känna dig trygg med att du inte missat att agera på något viktigt och kan fokusera på sorgearbetet istället för pappersarbetet.

Kan jag avsluta mitt konto på Fernita?

Ja, du kan avsluta ditt konto när du vill.

Kan jag ha flera kontaktpersoner i “Digitala Valvet”?

Ja du kan lägga in flera personer som får tillgång och besked att du har använt dig av Digitala valvet. Den första som legitimerar sig med Bank ID och loggar in på ditt konto bjuder sen in de andra.

Kan jag inte spara dokument och bilder på andra ställen?

Såklart. Du kan spara filer lite överallt. Skillnaden är tydliga mappar för alla viktiga papper, den fina lösenordshanteraren, dina efterlivsönskemål, tillgången till avtalsmallar för hela livet, sparade minnen i form av bilder, recept, brev osv. Den stora fördelen är att dina efterlevande får tillgång till allt när du dör.

Vad händer med allt jag sparat om jag väljer att avsluta min prenumeration?

Alla dina uppgifter och sparat material raderas 12 mån efter sista utgångsdatum av din prenumeration.

Vad är SPAR?

SPAR är förkortning för Statens personadressregister. Det är ett statligt register där Skatteverket är huvudman. Här finns alla som är folkbokförda i Sverige. När någon har gått bort anmäls det av en läkare via dödsbevis till Skatteverket.

Vad är skillnad mot arkiv där man berättar hur man vill ha det efter man har gått bort?

Digitala valvet är ett verktyg du har med dig varje dag. Här sparar du allt av vikt och värde. Framför allt för att få ordning och reda på alla viktiga dokument och lösenord. Men också för att spara de där speciella bilderna eller recepten för framtiden. Allting lättillgängligt i vardagen. Det är också ett mycket bra skydd vid inbrott eller brand. När du dör får dina kontaktpersoner automatiskt tillgång till alla lösenord och allt du har sparat vilket underlättar när de skall ta hand om din bortgång. Tjänsten Hantera en bortgång ingår för dina efterlevande.

Vad är Fernita?

Fernita är en digital plattform som består av två tjänster. En som underlättar det svåraste i livet. Hantera en bortgång hjälper dig att hantera det praktiska vid en anhörigs bortgång så att du inte missar något viktigt. Samtidigt har Fernita en tjänst, Digitala valvet där du kan spara allt det viktiga du snabbt vill hitta och som du vill att dina efterlevande ska få ta del av den dagen du inte längre finns. Vi kallar det att dödspara. Det kan vara testamente, viktiga papper, men även en videohälsning eller ett unikt recept på köttbullar som dina barn alltid älskat. Allt sparas i Fernitas digitala valv och skapar ordning och reda för dig idag och dina efterlevande imorgon.

Kan vem som helst komma åt min information?

Nej, all information som du sparar på Fernita är krypterad i flera steg och det är endast du som kommer åt informationen fram till den dagen du inte längre finns. Då får de anhöriga du valt automatiskt åtkomst till det du dödsparat.

Kan jag spara bilder i Digitala valvet?

Ja du kan skapa tydliga mappar/album i t ex Livsögonblick. Alla bilder kommer automatiskt till dina efterlevande när du har gått bort. Du kan direkt från Fernitas app fotografera och bilden landar i den mapp du vill ha den i. Därefter döper du den till vad du vill.

Kan jag ta över någon annans Digitala valv?

Nej. Digitala valvet är personligt och identifieras med Bank ID. Har en tidigare användare avlidit kan man behålla den personens Digitala valv som minnesrum. Det går där att fylla på med fler minnen.

Vad händer med information som är inlagd av någon som har avlidit?

Angivna kontaktpersoner får ett meddelande att personen avlidit och då tillgång till materialet via inloggning med Bank ID. Har den avlidne haft Premium abonnemang ingår Tjänsten Hantera en bortgång för kontaktpersonerna. Görs inget anspråk på abonnemanget inom 12mån raderas all information.

Vad kan jag spara i Digitala valvet?

Du kan spara allt som du har nytta av i din vardag som du samtidigt vill att dina efterlevande ska få ta del av. Det kan vara testamente, försäkringspapper, huspärmen, papper på bilen, andra viktiga papper eller alla dina lösenord. Men det kan också vara information av mer personligt värde som familjebilder, receptet på köttbullar som dina barn älskar, koordinaterna till ditt hemliga svampställe eller en framtidshälsning som du vill ge till barn eller barnbarn längre fram i tiden.

Vad kostar det?

Du kan prova Fernita gratis! Det finns då ett max på 5 dokument, bilder eller lösenord som man kan förvara där. Premium kostar endast 20 kronor per månad, ett belopp som betalas årligen.

Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att erbjuda en bättre användarupplevelse.