Digitala valvet

2 minuter läsning

Spara viktiga dokument digitalt

I dagens digitala samhälle är det viktigt att spara viktiga dokument, minnen och lösenord på ett säkert och tillgängligt sätt. Att ha tillgång till denna information kan vara avgörande för både personliga och praktiska ändamål. Dessutom kan det vara en stor hjälp för dina efterlevande om något skulle hända dig. Spara och hitta saker digitalt, nu och sen.

Säkerhetskopiera allt viktigt

Först och främst är det viktigt att ha en säkerhetskopia av alla viktiga dokument. Det kan vara allt från pass och bostadspapper till äktenskapsintyg och testamente. Dessa dokument kan vara nödvändiga att hitta i livet eller för att bevisa arvsrätt. Vissa dokument såsom tex testamente måste finnas i original för att ha sin juridiska rätt. Dock är det bra att spara en kopia för att bevisa äktheten samtidigt som man besparar efterlevande tid då man också kan tala om var originalet finns lagrat. Att ha en digital kopia av dessa dokument kan också vara användbart om de skulle försvinna eller skadas. Här kan Digitala valvet hos Fernita vara en bra tjänst.

 

 

Glöm inte viktiga minnen

Förutom viktiga dokument kan digitala minnen också vara viktiga att spara. Med dagens teknik är det enkelt att ta bilder och spela in videor, men det är viktigt att ha en säker plats för att spara dem. Bilder och videor kan innehålla värdefulla minnen som kan delas med vänner och familj. Att ha en digital kopia av dessa minnen kan också vara till hjälp för att minnas viktiga ögonblick eller personer.

 

 

Lösenord allt viktigare för framtiden

En annan viktig aspekt av digitala minnen är lösenord. I dagens samhälle är det vanligt att ha många olika konton på olika webbplatser och tjänster. Att ha en säker plats att spara lösenord kan vara avgörande för att hålla informationen säker och undvika hackning eller bedrägeri. Att ha en säker digital plats för lösenord kan också hjälpa dina efterlevande att få tillgång till viktiga konton efter din bortgång. I Fernitas digitala valv ingår en bra lösenordshanterare för livet som också kommer efterlevande tillgodo.

 

 

Säkerheten viktig när du sparar digitalt

När det gäller att spara information digitalt är det viktigt att tänka på säkerhet och integritet. Det är viktigt att använda en säker och krypterad plattform för att lagra information. Det är också viktigt att ha en plan för att hantera och säkra informationen om du skulle gå bort. Att ha en kontaktperson som du litar på kan hjälpa till att se till att din digitala information hanteras på ett säkert och ansvarsfullt sätt efter din död. Digitala valvet hos Fernita har både högsta säkerhet samtidigt som det ser till att efterlevande automatiskt får all information.

 

 

För dig själv idag och dina efterlevande imorgon

I slutändan är det viktigt att spara viktiga dokument, minnen och lösenord digitalt för dig själv idag och dina efterlevande imorgon. Detta kan vara till hjälp för praktiska ändamål men kan också hjälpa till att bevara minnen och personliga historier. Genom planering och val av var allt sparas kan du säkerställa att informationen hanteras på ett ansvarsfullt och säkert sätt för både dig och dina efterlevande. Allt detta får du om du använder Digitala valvet hos Fernita.

Kom igång med Fernita

Kom igång med Fernita

Börja att spara saker digitalt för dig själv idag och dem du väljer att dela dina filer med.

Skapa konto och prova gratis!
Dela artikeln på

Magasin

Våra senaste artiklar

När öppnar man ett testamente?

Testamente

3 minuters läsning

När öppnar man ett testamente?

Ett testamente är ett viktigt juridiskt dokument som uttrycker den avlidnes önskemål angående fördelningen av egendom och tillgångar. Men när får man egentligen öppna ett testamente? Vem får öppna det? Och när träder testatorns önskemål i kraft? I den här artikeln talar vi mer om vilka regler som gäller när ett testamente ska öppnas.
Har jag rätt till ledighet vid dödsfall?

3 minuters läsning

Har jag rätt till ledighet vid dödsfall?

Att förlora en nära anhörig är tufft och det krävs tid för att läka – och för att hantera allt praktiskt som begravning och bodelning. Då kan det vara skönt att komma ifrån jobbets måsten ett tag. Men har man rätt till betald ledighet vid dödsfall, och är det möjligt att sjukskriva sig när en anhörig dött? Allt om ledighet vid dödsfall kan du läsa i den här artikeln.
Vem meddelar dödsfall – och till vilka anhöriga?

Efterlevnad

3 minuters läsning

Vem meddelar dödsfall – och till vilka anhöriga?

När någon går bort behöver anhöriga, men också andra aktörer i den avlidnes liv informeras. Men vem ansvarar egentligen för att meddela dödsfall till anhöriga – och vilka ska nås av informationen? Det finns inga lagar som säger hur och vem som ska meddela ett dödsfall. Inte heller finns det några regler kring vem som ska informeras. Däremot är det alltid någon som tar på sig ansvaret att sprida ordet vidare. Mer om vem som meddelar ett dödsfall till anhöriga och till vilka, kan du läsa i den här artikeln.
Se fler artiklar

Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att erbjuda en bättre användarupplevelse.