Digitala valvet

2 minuter läsning

Spara viktiga dokument digitalt

I dagens digitala samhälle är det viktigt att spara viktiga dokument, minnen och lösenord på ett säkert och tillgängligt sätt. Att ha tillgång till denna information kan vara avgörande för både personliga och praktiska ändamål. Dessutom kan det vara en stor hjälp för dina efterlevande om något skulle hända dig. Spara och hitta saker digitalt, nu och sen.

Säkerhetskopiera allt viktigt

Först och främst är det viktigt att ha en säkerhetskopia av alla viktiga dokument. Det kan vara allt från pass och bostadspapper till äktenskapsintyg och testamente. Dessa dokument kan vara nödvändiga att hitta i livet eller för att bevisa arvsrätt. Vissa dokument såsom tex testamente måste finnas i original för att ha sin juridiska rätt. Dock är det bra att spara en kopia för att bevisa äktheten samtidigt som man besparar efterlevande tid då man också kan tala om var originalet finns lagrat. Att ha en digital kopia av dessa dokument kan också vara användbart om de skulle försvinna eller skadas. Här kan Digitala valvet hos Fernita vara en bra tjänst.

 

 

Glöm inte viktiga minnen

Förutom viktiga dokument kan digitala minnen också vara viktiga att spara. Med dagens teknik är det enkelt att ta bilder och spela in videor, men det är viktigt att ha en säker plats för att spara dem. Bilder och videor kan innehålla värdefulla minnen som kan delas med vänner och familj. Att ha en digital kopia av dessa minnen kan också vara till hjälp för att minnas viktiga ögonblick eller personer.

 

 

Lösenord allt viktigare för framtiden

En annan viktig aspekt av digitala minnen är lösenord. I dagens samhälle är det vanligt att ha många olika konton på olika webbplatser och tjänster. Att ha en säker plats att spara lösenord kan vara avgörande för att hålla informationen säker och undvika hackning eller bedrägeri. Att ha en säker digital plats för lösenord kan också hjälpa dina efterlevande att få tillgång till viktiga konton efter din bortgång. I Fernitas digitala valv ingår en bra lösenordshanterare för livet som också kommer efterlevande tillgodo.

 

 

Säkerheten viktig när du sparar digitalt

När det gäller att spara information digitalt är det viktigt att tänka på säkerhet och integritet. Det är viktigt att använda en säker och krypterad plattform för att lagra information. Det är också viktigt att ha en plan för att hantera och säkra informationen om du skulle gå bort. Att ha en kontaktperson som du litar på kan hjälpa till att se till att din digitala information hanteras på ett säkert och ansvarsfullt sätt efter din död. Digitala valvet hos Fernita har både högsta säkerhet samtidigt som det ser till att efterlevande automatiskt får all information.

 

 

För dig själv idag och dina efterlevande imorgon

I slutändan är det viktigt att spara viktiga dokument, minnen och lösenord digitalt för dig själv idag och dina efterlevande imorgon. Detta kan vara till hjälp för praktiska ändamål men kan också hjälpa till att bevara minnen och personliga historier. Genom planering och val av var allt sparas kan du säkerställa att informationen hanteras på ett ansvarsfullt och säkert sätt för både dig och dina efterlevande. Allt detta får du om du använder Digitala valvet hos Fernita.

Kom igång med Fernita

Kom igång med Fernita

Börja att spara saker digitalt för dig själv idag och dem du väljer att dela dina filer med.

Skapa konto och prova gratis!
Dela artikeln på

Magasin

Våra senaste artiklar

Planera en begravning: kostnader och ekonomiska tips

Efterlevnad

2 minuters läsning

Planera en begravning: kostnader och ekonomiska tips

Att planera en begravning under en tid av sorg kan kännas överväldigande, särskilt med tanke på de ekonomiska aspekterna. Det är viktigt att förstå och hantera kostnaderna förknippade med en begravning på ett effektivt sätt. Denna artikel ger vägledning och tips för att skapa en värdig och ekonomiskt hållbar begravning.
Livförsäkring: viktigt att veta för efterlevande

Arv

2 minuters läsning

Livförsäkring: viktigt att veta för efterlevande

Att navigera i de ekonomiska och administrativa aspekterna av en närståendes bortgång kan vara en utmaning, särskilt när det gäller livförsäkring. Livförsäkring är ett viktigt verktyg för att skydda efterlevandes ekonomiska välbefinnande, men detaljerna kan vara svåra att greppa. Denna artikel erbjuder klarhet och vägledning för efterlevande i hanteringen av livförsäkring.
Att hantera sorg: praktiskt stöd och vägledning för efterlevande

2 minuters läsning

Att hantera sorg: praktiskt stöd och vägledning för efterlevande

När en närstående går bort står vi inför den utmanande uppgiften att hantera vår sorg. Sorgeprocessen kan vara överväldigande, och det är där tjänster som Fernitas "Hantera en bortgång" kan vara till ovärderlig hjälp. Denna artikel erbjuder praktisk vägledning och stöd för att navigera genom sorgens landskap.
Se fler artiklar

Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att erbjuda en bättre användarupplevelse.