Digitala valvet

2 minuter läsning

Göra dina gamla filmer digitala

Att spara gamla filmer är ett viktigt sätt att bevara våra minnen och historia för framtida generationer. Många av oss har gamla filmer som vi vill bevara, men de är kanske inspelade på föråldrade format som Super 8 eller VHS. Lyckligtvis finns det flera sätt att spara dessa filmer digitalt, så att de kan bevaras för framtiden och lätt delas med familj och vänner.

Super 8-filmer

Super 8-film var ett vanligt filmformat på 1960- och 1970-talen. För att spara dessa filmer digitalt, behöver du en Super 8-filmprojektor, en kamera och en dator. Börja med att spela upp filmen på projektor och filma det med en kamera. Detta kommer att spela in filmen som en digital fil på din kamera. Sedan kan du överföra filen till din dator och redigera den för att ta bort eventuella oönskade delar eller lägga till musik eller annat ljud.

 

 

VHS-filmer

VHS-filmer var vanliga på 1980- och 1990-talen och det finns fortfarande många VHS-kassetter som behöver bevaras. För att spara VHS-filmer digitalt, behöver du en VHS-spelare och en dator med en videoinmatningsenhet. Anslut VHS-spelaren till datorn med hjälp av en videoinmatningsenhet och spela upp kassetten. Datorn kommer att spela in filmen som en digital fil. Du kan sedan redigera filen på din dator precis som du skulle med en Super 8-film. Det finns också många företag som specialiserat sig på att konvertera VHS till digitala format.

 

 

DVD-filmer

DVD-filmer blev populära på 2000-talet och om du har gamla DVD-filmer som du vill spara digitalt, kan du använda en DVD-programvara för att extrahera filmen från DVD:n och spara den som en digital fil på din dator. Detta gör det möjligt att spara filmen på en hårddisk eller USB-enhet och enkelt dela den med andra. HandBrake är ett populärt och gratis DVD-”rippningsprogram” som fungerar på både Mac och PC.

 

 

Viktigt att bevara minnen

Att spara gamla filmer från Super 8, VHS och DVD-format är en viktig uppgift för att bevara våra minnen och historia för framtida generationer. Genom att följa de enkla stegen som beskrivs ovan, kan du enkelt spara dina gamla filmer digitalt och dela dem med andra. Om du är osäker på hur du ska gå tillväga eller om du vill ha professionell hjälp, finns det många företag som kan hjälpa dig att konvertera dina gamla filmer till digitala format.

 

För att spara dem säkert och se till att efterlevande automatiskt får ta del av dem kan du använda Fernitas tjänst Digitala valvet.

Kom igång med Fernita

Kom igång med Fernita

Börja att spara saker digitalt för dig själv idag och dem du väljer att dela dina filer med.

Skapa konto och prova gratis!
Dela artikeln på

Magasin

Våra senaste artiklar

Planera en begravning: kostnader och ekonomiska tips

Efterlevnad

2 minuters läsning

Planera en begravning: kostnader och ekonomiska tips

Att planera en begravning under en tid av sorg kan kännas överväldigande, särskilt med tanke på de ekonomiska aspekterna. Det är viktigt att förstå och hantera kostnaderna förknippade med en begravning på ett effektivt sätt. Denna artikel ger vägledning och tips för att skapa en värdig och ekonomiskt hållbar begravning.
Livförsäkring: viktigt att veta för efterlevande

Arv

2 minuters läsning

Livförsäkring: viktigt att veta för efterlevande

Att navigera i de ekonomiska och administrativa aspekterna av en närståendes bortgång kan vara en utmaning, särskilt när det gäller livförsäkring. Livförsäkring är ett viktigt verktyg för att skydda efterlevandes ekonomiska välbefinnande, men detaljerna kan vara svåra att greppa. Denna artikel erbjuder klarhet och vägledning för efterlevande i hanteringen av livförsäkring.
Att hantera sorg: praktiskt stöd och vägledning för efterlevande

2 minuters läsning

Att hantera sorg: praktiskt stöd och vägledning för efterlevande

När en närstående går bort står vi inför den utmanande uppgiften att hantera vår sorg. Sorgeprocessen kan vara överväldigande, och det är där tjänster som Fernitas "Hantera en bortgång" kan vara till ovärderlig hjälp. Denna artikel erbjuder praktisk vägledning och stöd för att navigera genom sorgens landskap.
Se fler artiklar

Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies för att erbjuda en bättre användarupplevelse.