Hoppa till innehåll
Fernita logotyp

Fernita skapar ordning och reda på det svåraste i livet

Allt för länge har det varit tabu att prata om sista tiden i livet och dagen då vi inte längre finns.

Fernita hjälper dig när det händer men förbereder dig även för det oväntade

Om vi inte är förberedda på det enda vi med säkerhet vet kommer att ske någon gång i våra liv är sannolikheten stor att vi lämnar efter oss ett kaos. Fernita finns för att skapa ordning och reda på det svåraste i livet.

Varför startades Fernita?

Mattias är en av grundarna till Fernita och när hans föräldrar gick bort insåg han hur svårt det var att hitta information om vad man skall göra och i vilken ordning allt skall göras kring någons bortgång. Vilka dokument skall användas och vem skall man vända sig till för hjälp? Han skulle hitta alla viktiga papper om huset, banken, försäkringar, samtidigt som sorgen var stor. Med denna erfarenheten startades Fernita. Vi ger dig en enkel stegvis hjälp där alla dokument ingår. Men också information och hjälp med många tjänster som t e x att hitta begravningsbyrå, juridisk hjälp, försäkringskoll och stänga socialamedier.

Hur hjälper Fernita dig?

Hjälp vid någons bortgång

På Fernita hjälper vi dig att hantera en anhörigs bortgång. Genom vår stegvisa guide kan du vara säker på att du inte missar något viktigt. Bjud in anhöriga som kan hjälpa till, vilket också gör allt transparent. Samtidigt kan ni använda vår chattfunktion för dokumentation. Det gör att du snabbare kan fokusera på sorgearbetet i stället för pappersarbetet.

Digitala Valvet

Fernita finns också till för dig själv redan idag. Du kan spara all viktig information, som testamentet, papperna på huset och fullmakter, i vårt digitala valv. Vår lösenordshanterare gör alla dina lösenord lätttillgängliga. Inte minst viktigt att spara det av personligt värde, som familjebilderna och det där receptet på köttbullarna dina barn älskar. Du kan skapa samboavtal, testamente och andra juridiska dokument snabbt och enkelt med våra färdiga mallar och fullmakter. Dina anhöriga får sedan automatisk tillgång till allt det viktiga den dagen du inte längre finns. Vi kallar det att dödspara.

Ibland händer det oväntade. Så vänta inte, börja dödspara allt det där viktiga innan det sker