Hoppa till innehåll

Stegvis hjälp vid anhörigs bortgång

Det är mycket man behöver hantera vid en närståendes bortgång. Följ vår stegvisa guide med förberedda dokument så missar du inget viktigt som måste hanteras. Du kan då snabbare fokusera på sorgearbetet istället för pappersarbetet.
Allt detta för en engångskostnad på 495 kr

Stegvis hjälp vid anhörigs bortgång

Vi på Fernita hjälper dig med det svåraste i livet – att ta hand om en närståendes bortgång.

Med 8-steg går du enkelt igenom processen innehållande information och nödvändiga formulär.

Här finns också kontakter till viktiga samarbetspartners och möjlighet att lägga till anhöriga för att hjälpas åt.


Ni använder chattfunktionen för dokumentation och lägger in allt ni vill i form av dokument och minnen.

 

E-tjänsten Hantera en bortgång kostar endast 495 kr!

Tack! Jag hade ingen aning vad som skulle göras efter Mamma gått bort.

Pär 64 år

Perfekt. Mycket enkelt. Jag behövde inte ens använda alla steg. Bra koll på allt.

Anders 57 år

Alla formulär finns med. Behövde inte leta någon annanstans. Allt samlat på samma ställe.

Monica 55 år

Så bra tjänst! Vi syskon kunde hjälpas åt och hade alla papper samlade.

Anders 61 år

Toppbetyg! Jag visste att det skulle bli jobbigt. Jag tog allt steg för steg enligt Fernita, så mycket enklare.

Sune 61 år

Har aldrig pratat med min syster så ofta som nu när vi kan hjälpas åt i Fernita. Underbar chattfunktion! Hon hade bilder på Pappa som jag aldrig sett. De ligger nu hos Fernita.

Ulla 56 år

Hittade tjänsten när jag skulle hjälpa mamma när pappa gick bort. Så enkelt att följa stegen och fylla i dokumenten. Kommer att rekommendera alla i samma situation.

Micke 41 år

Bouppteckning, fullmakter, arvsskifte. Alla blanketter finns där! Checklistorna och all info. Vilken toppentjänst.

Stefan 58 år

Stegvis hjälp vid bortgång

När någon har gått bort och du skall ta hand om processen. Fernita hjälper dig med detta. Följ bara våra 8 steg. Alla nödvändiga dokument ingår.

Samarbeta med medsörjande

På Fernita är det enkelt att samarbeta med en medsörjande oavsett vart ni bor så att man slipper göra det tunga jobbet själv. Chatta med varandra, dela upp uppgifterna och se vilka åtgärder som är hanterade och vad som behöver göras.

Dokumentation över beslut

Alla inlagda dokument, färdiga formulär och chatthistorik finns sparad. Ibland kan det vara bra att gå tillbaka för att se vad som var sagt eller kunna skriva ut ett dokument.

Se mer om

Stegvisa Hjälpen

Vi på Fernita hjälper dig med det svåraste i livet. Att ta hand om en närståendes bortgång. Med 8 steg går du igenom processen innehållande information och nödvändiga formulär. Här finns också kontakter till viktiga samarbetspartners och möjlighet att lägga till anhöriga för att hjälpas åt. Ni använder chatfunktionen för dokumentation och lägger in allt ni vill iform av dokument och minnen. Denna hjälp vid bortgång kostar endast 495kr.

Fernita ger dig stegvis hjälp vid anhörigs bortgång

Det svåraste i livet blir enklare

På Fernita vill vi göra den svåraste perioden i livet enklare. Allt började när vår medgrundare Mattias föräldrar gick bort. Han insåg då vilket kaos som lämnades efter till honom och hans bror.

 

-Fernita hjälper dig att hantera allt det praktiska när en anhörig gått bort. Steg för steg så att du inte missar något och att du kan fokusera på sorgearbetet istället för pappersarbetet.

 

-Fernita är även en tjänst för dig själv redan idag. För att skapa ordning och reda för dig i din vardag och för dina efterlevande imorgon. På Fernita kan du därför spara allt det viktiga som dina närstående behöver ta del av den dagen då du inte längre finns. Du kan spara testamente, viktig information, papper på huset och dina lösenord. Men du kan även spara saker som har ett personligt värde. Det kan vara familjebilder, koordinater till ditt hemliga svampställe, ditt unika recept på köttbullar eller en videohälsning som du vill att dina barn ska ta del av längre fram i deras liv. Du sparar allt i vårt digitala valv. Och dina anhöriga får automatiskt tillgång till allt den dagen du inte längre finns.

 

Du skapar ordning och reda så att dina närstående slipper ta hand om ett kaos.

Om Fernita

Allt för länge har det varit tabu att prata om sista tiden i livet och dagen då vi inte längre finns. Om vi inte är förberedda på det enda vi med säkerhet vet kommer att ske någon gång i våra liv är sannolikheten stor att vi lämnar efter oss ett kaos. Fernita finns för att skapa ordning och reda när det svåraste i livet sker.

Stegvisa hjälpen

Vi på Fernita har gjort det enklare för dig att ta hand om bortgången av en anhörig. Följer du vår stegvisa hjälp kan du med hjälp av den och alla webformulär som ingår klara av den jobbiga processen smidigare. Vi har också samlat mycket annan information om det du behöver kring bortgången.

Kontakter till samarbetspartners

Väl inne på Fernitas tjänst Stegvisa Hjälpen förser vi dig med kontakter och tjänster till sådant du kan behöva när du tar hand om en anhörigs bortgång. Till exempel kontakt med begravningsbyrå, inventering av försäkringar i dödsbo, juridisk hjälp och hjälp med att stänga sociala medier.

Börja använda Fernita idag

Säkrare än banken

När du använder Fernita i ett av livets tuffaste skeende så har du gett oss ett förtroende. Ett förtroende som vi tar på största allvar och därför ser vi till att din information är krypterad i flera steg och att ingen annan mer än du och dina anhöriga kan komma åt den. För oss är säkerheten viktigast och precis som du är trygg med att ha pengar hos din bank kan du vara trygg med att spara din information på Fernita. Du loggar in tryggt och säkert med Bank-ID.
Fernita använder sig av allra högsta säkerhet.

Vårt Digitala valv och Hantera en bortgång är krypterat i flera steg med den högsta säkerhetsgraden som finns. Detta för att du skall kunna lägga in dina allra viktigaste dokument och information på ett tryggt sätt. Identifiering sker med BankID för din säkerhet.

 

Vår säkerhet

När du sparar känsligt material så måste du vara säker på att detta förvaras på ett så säkert sätt som möjligt. Det skall kännas som ett hederligt bankvalv. Vårt Digitala valv är så säkert det går. Fernita använder sig av den högsta krypteringsgraden, dessutom i flera steg. Du kan känna dig trygg att använda Fernita. För att bli kund hos Fernita krävs det att man har ett svenskt BankID. Detta använder vi tillsammans med ett utdrag från folkbokföringsregistret SPAR för att säkerställa att de som skapar konton är riktiga personer, och så att ingen kan skapa konton åt andra människor eller komma åt andras filer. Fernita är så säkert att inte ens vi kan se vad ni laddar upp eller komma åt er data.

 

Teknik

Fernita bygger på en mycket säker plattform och har en krypteringsteknik som är lika säkert som din bank. All inlagd information krypteras unikt för alla användare, och lagras tryggt och säkert på våra servrar. Utöver en riktigt säker inloggning så sparas all data inom Sveriges gränser i enlighet med GDPR. All information du laddar upp i Fernita krypteras med en avancerad 256-bitars avancerad kryptering
(AES-256) och med individuella krypteringsnycklar som ligger utspridda på olika delar av vår infrastruktur. AES 256 är ett av de säkraste krypteringssystemen i världen. En superdator skulle ta fler år än universums antagna ålder att knäcka en AES -kod.
Denna avancerade krypteringsstandard används av National Security Agency (NSA) tillsammans med flera branscher, inklusive nätbanker

Enkelt att registrera sig! Legitimera dig med BankID. Börja att använda Digitala valvet. Lägg till lämpliga kontaktpersoner.

Fernita är en digital tjänst som skapar ordning och reda i livet. I Fernitas tjänst Digitala valvet kan du spara allt det viktiga som du enkelt vill komma åt men samtidigt ligger säkert förvarat. Dina efterlevande får automatiskt ta del av detta när du inte längre finns kvar. Det kan vara lösenord, testamente, viktiga papper, men även en videohälsning eller ett unikt recept på köttbullar som dina barn alltid älskat. Allt sparas i Fernitas digitala valv och skapar ordning och reda för dig idag och dina efterlevande imorgon.
Fernita hjälper dig även att hantera det praktiska vid en anhörigs bortgång så att du inte missar något viktigt. Detta i vår tjänst Hantera en bortgång.

Dödspara är ett ord som betyder att man skapar ordning och reda för sig själv i livet men dessutom sparas allt viktigt som ens anhöriga behöver ta del av när man inte längre finns.

Du skapar enkelt ett konto genom att logga in med Bank-ID. Då kan du börja spara all information du vill i ditt digitala valv. Det kan vara saker som du själv behöver i din vardag men som du vill spara tryggt och säkert, men framför allt kan du spara allt viktigt som dina efterlevande automatiskt ska få ta del av den dagen du inte längre finns.

Nej, all information som du sparar på Fernita är krypterad i flera steg och det är endast du som kommer åt informationen fram till den dagen du inte längre finns. Då får de anhöriga du valt automatiskt åtkomst till det du dödsparat.

Självklart. På Fernita kan du följa vår stegvisa guide på allt det praktiska som behövs göras när en anhörig avlidit. Då kan du känna dig trygg med att du inte missat att agera på något viktigt och kan fokusera på sorgearbetet istället för pappersarbetet.

Det finns alltid undantag och specifika fall där man behöver agera annorlunda, men för den stora majoriteten är Fernitas stegvisa guide allt du behöver göra.

Digitala Valvet kostar endast 20 kronor per månad, ett belopp som betalas årligen.
Stöd för efterlevande Kostar 495:- i engångsavgift, inkl alla nödvändiga dokument. I 495:- ingår ett årsabonnemang. Vill ni förlänga kostar det endast 20 kronor per månad, ett belopp som betalas årligen.

Du kan spara allt som du har nytta av i din vardag som du samtidigt vill att dina efterlevande ska få ta del av. Det kan vara testamente, försäkringspapper, huspärmen, papper på bilen, andra viktiga papper eller alla dina lösenord. Men det kan också vara information av mer personligt värde som familjebilder, receptet på köttbullar som dina barn älskar, koordinaterna till ditt hemliga svampställe eller en framtidshälsning som du vill ge till barn eller barnbarn längre fram i tiden.

Ja, du kan avsluta ditt konto när du vill.

Fernita är uppkopplade mot SPAR. Det gör att vi automatiskt får reda på när du gått bort. I samma stund får dina anhöriga automatiskt får tillgång till din Fernitaprofil.

Fernita använder den senaste tekniken och all information som du sparar på Fernita är krypterad i flera lager för att säkerställa din säkerhet.

All information du laddar upp i Fernita krypteras med en avancerad 256-bitars avancerad kryptering (AES-256) och med individuella krypteringsnycklar som ligger utspridda på olika delar av vår infrastruktur. AES 256 är ett av de säkraste krypteringssystemen i världen. En superdator skulle ta fler år än universums antagna ålder att knäcka en AES -kod.

Fyll i formuläret så hjälper vi dig

Innan du lämnar oss

Anmäl dig till vårat kostnadsfria nyhetsbrev så får du löpande tips och information från Fernita.