Hoppa till innehåll

Lämna efter dig ordning och reda – inte kaos

I Digitala valvet sparar du allt viktigt på ett och samma ställe. Både livsviktiga dokument som du behöver placera i tryggt förvar, men också allt det viktiga som dina efterlevande behöver den dagen du inte längre finns.
Detta för endast 240 kr/år. Alltid prova på i 14 dagar.  

Vilken fantastisk lösenordshanterare. Jag använder den varje dag.

Olle 33 år

Mycket enkelt att komma igång. Bara att registrera sig med Bank-id och lägga in kontaktperson.

Margareta 62 år

Jag har tagit foto på alla värdesaker och lagt i Digitala valvet. Vi har haft inbrott och vet vad det innebär.

Lars 55 år

Vad kul detta är. Alla mina favoritrecept ligger inskannade i Fernita. Jag tror barnen blir överraskade när de får ta över dem sen.

Britt-Lis 67 år

Kan det bli bättre. Jag samlar alla dokument av värde på Fernita. Våra barn skall ha det enkelt när vi inte finns längre.

Bengt 61 år

Vad skönt att få ordning på allt av värde. Känns väldigt bra att veta att barnen får ta del av allt sen.

Anna-Lena 71 år

Helt otroligt kan en sån här tjänst vara så billig!

Jan 58 år

Avtalsmallar ingår i tjänsten! Jag har redan använt dem.

Stina 62 år

Tänk om mina föräldrar hade använt Digitala valvet. Vad enkelt det hade blivit när de gick bort.

Bertil 67 år

Precis som de säger. Fernita är verkligen med mig hela livet. Alla viktiga papper lägger jag i rätt mapp direkt, även kvitton.

Martin 48 år

Spara allt viktigt på ett ställe

Testamente, lösenord, papper på huset, ditt recept på köttbullar eller en framtidshälsning som dina barn eller barnbarn kan ta del av i framtiden. Vi hjälper dig att skapa ordning och reda. För dig idag och för dina efterlevande imorgon.

Avtal och mallar ingår

Samboavtal, testamente och andra juridiska dokument ingår i tjänsten. Fyll i dem och spara dem enkelt och säkert i Digitala Valvet på Fernita.

Din säkerhet är viktig

All information som laddas upp på Fernita är krypterad i flera steg och tjänsten är utvecklad med den senaste tekniken. Du loggar in tryggt och säkert med Bank-ID.

Se mer om

Digitala valvet

På Fernita sparar du allt det viktiga du behöver i livet. Detta får dina närstående automatiskt ta del av den dagen då du inte längre finns. Vi kallar det att dödspara. Börja dödspara för endast 240 kr/år.

Digitala valvet alltid med dig

Digitala Valvet är något du alltid kan ha med dig. Viktiga dokument, familje foton inte minst alla dina lösenord du skall komma ihåg hela tiden. Skapa en genväg med Fernita som webbapp så har du koll på ditt pappersliv var du än är. Logga in med bankid. Allting sparat med mycket hög säkerhet. Skapa mappar, ladda upp och ta foto i appen. Skaffa Fernita för dig idag och dina anhöriga imorgon.

Om Fernita

Allt för länge har det varit tabu att prata om sista tiden i livet och dagen då vi inte längre finns. Om vi inte är förberedda på det enda vi med säkerhet vet kommer att ske någon gång i våra liv är sannolikheten stor att vi lämnar efter oss ett kaos. Fernita är den enda tjänsten du behöver för att få ordning och reda. För dig själv idag och dina efterlevande i morgon.

Gratis mallar och fullmakter

På Fernita har vi samlat mängder med mallar och fullmakter som kan vara användbara genom livet tex samboavtal, framtidsfullmakt och testamente.

Vad är att dödspara?

Att förbereda sig och sina anhöriga för det oundvikliga är något vi ofta inte vi talar om eller gör. I vår tjänst laddar du ner och sparar allt viktigt du behöver idag, men du kan också berätta om ditt liv, lägga in  önskningar och hälsningar till framtiden. Fernita är sammankopplat med SPAR och ser till att dina anhöriga automatiskt får ta del av detta när du går bort. Vi har myntat begreppet och kallar det för att dödspara. Dödspara allt viktigt på ett ställe. 20 kr/månad.

Relaterade artiklar

Börja använda Fernita idag

Lika säkert som att ha pengar på banken

När du laddar upp personligt material och viktig information på Fernita så har du gett oss ett förtroende. Ett förtroende som vi tar på största allvar och därför ser vi till att din information är krypterad i flera steg så att ingen annan mer än du kan ta del av den. För oss är säkerheten viktigast och precis som du är trygg med att ha pengar hos din bank kan du vara minst lika trygg med att spara din information på Fernita. Du loggar in tryggt och säkert med Bank-ID.

Fernita använder sig av allra högsta säkerhet.

Vårt Digitala valv och Hantera en bortgång är krypterat i flera steg med den högsta säkerhetsgraden som finns. Detta för att du skall kunna lägga in dina allra viktigaste dokument och information på ett tryggt sätt. Identifiering sker med BankID för din säkerhet.

 

Vår säkerhet

När du sparar känsligt material så måste du vara säker på att detta förvaras på ett så säkert sätt som möjligt. Det skall kännas som ett hederligt bankvalv. Vårt Digitala valv är så säkert det går. Fernita använder sig av den högsta krypteringsgraden, dessutom i flera steg. Du kan känna dig trygg att använda Fernita. För att bli kund hos Fernita krävs det att man har ett svenskt BankID. Detta använder vi tillsammans med ett utdrag från folkbokföringsregistret SPAR för att säkerställa att de som skapar konton är riktiga personer, och så att ingen kan skapa konton åt andra människor eller komma åt andras filer. Fernita är så säkert att inte ens vi kan se vad ni laddar upp eller komma åt er data.

 

Teknik

Fernita bygger på en mycket säker plattform och har en krypteringsteknik som är lika säkert som din bank. All inlagd information krypteras unikt för alla användare, och lagras tryggt och säkert på våra servrar. Utöver en riktigt säker inloggning så sparas all data inom Sveriges gränser i enlighet med GDPR. All information du laddar upp i Fernita krypteras med en avancerad 256-bitars avancerad kryptering
(AES-256) och med individuella krypteringsnycklar som ligger utspridda på olika delar av vår infrastruktur. AES 256 är ett av de säkraste krypteringssystemen i världen. En superdator skulle ta fler år än universums antagna ålder att knäcka en AES -kod.
Denna avancerade krypteringsstandard används av National Security Agency (NSA) tillsammans med flera branscher, inklusive nätbanker

Enkelt att registrera sig! Legitimera dig med BankID. Börja att använda Digitala valvet. Lägg till lämpliga kontaktpersoner.

Fernita är en digital tjänst som skapar ordning och reda i livet. I Fernitas tjänst Digitala valvet kan du spara allt det viktiga som du enkelt vill komma åt men samtidigt ligger säkert förvarat. Dina efterlevande får automatiskt ta del av detta när du inte längre finns kvar. Det kan vara lösenord, testamente, viktiga papper, men även en videohälsning eller ett unikt recept på köttbullar som dina barn alltid älskat. Allt sparas i Fernitas digitala valv och skapar ordning och reda för dig idag och dina efterlevande imorgon.
Fernita hjälper dig även att hantera det praktiska vid en anhörigs bortgång så att du inte missar något viktigt. Detta i vår tjänst Hantera en bortgång.

Dödspara är ett ord som betyder att man skapar ordning och reda för sig själv i livet men dessutom sparas allt viktigt som ens anhöriga behöver ta del av när man inte längre finns.

Du skapar enkelt ett konto genom att logga in med Bank-ID. Då kan du börja spara all information du vill i ditt digitala valv. Det kan vara saker som du själv behöver i din vardag men som du vill spara tryggt och säkert, men framför allt kan du spara allt viktigt som dina efterlevande automatiskt ska få ta del av den dagen du inte längre finns.

Nej, all information som du sparar på Fernita är krypterad i flera steg och det är endast du som kommer åt informationen fram till den dagen du inte längre finns. Då får de anhöriga du valt automatiskt åtkomst till det du dödsparat.

Självklart. På Fernita kan du följa vår stegvisa guide på allt det praktiska som behövs göras när en anhörig avlidit. Då kan du känna dig trygg med att du inte missat att agera på något viktigt och kan fokusera på sorgearbetet istället för pappersarbetet.

Det finns alltid undantag och specifika fall där man behöver agera annorlunda, men för den stora majoriteten är Fernitas stegvisa guide allt du behöver göra.

Digitala Valvet kostar endast 20 kronor per månad, ett belopp som betalas årligen.
Stöd för efterlevande Kostar 495:- i engångsavgift, inkl alla nödvändiga dokument. I 495:- ingår ett årsabonnemang. Vill ni förlänga kostar det endast 20 kronor per månad, ett belopp som betalas årligen.

Du kan spara allt som du har nytta av i din vardag som du samtidigt vill att dina efterlevande ska få ta del av. Det kan vara testamente, försäkringspapper, huspärmen, papper på bilen, andra viktiga papper eller alla dina lösenord. Men det kan också vara information av mer personligt värde som familjebilder, receptet på köttbullar som dina barn älskar, koordinaterna till ditt hemliga svampställe eller en framtidshälsning som du vill ge till barn eller barnbarn längre fram i tiden.

Ja, du kan avsluta ditt konto när du vill.

Fernita är uppkopplade mot SPAR. Det gör att vi automatiskt får reda på när du gått bort. I samma stund får dina anhöriga automatiskt får tillgång till din Fernitaprofil.

Fernita använder den senaste tekniken och all information som du sparar på Fernita är krypterad i flera lager för att säkerställa din säkerhet.

All information du laddar upp i Fernita krypteras med en avancerad 256-bitars avancerad kryptering (AES-256) och med individuella krypteringsnycklar som ligger utspridda på olika delar av vår infrastruktur. AES 256 är ett av de säkraste krypteringssystemen i världen. En superdator skulle ta fler år än universums antagna ålder att knäcka en AES -kod.

Fyll i formuläret så hjälper vi dig

Innan du lämnar oss

Anmäl dig till vårat kostnadsfria nyhetsbrev så får du löpande tips och information från Fernita.