Hoppa till innehåll

Avtalsmallar

Gratis mall för testamente sambor

Visst kan det kännas onödigt att skriva ett testamente när du är mitt uppe i livet. Men just detta dokument är en viktig försäkran om att din bodelning kommer fördelas rätt efter din bortgång. Använd vår gratis mall för testamente för att komma igång och försäkra dig om att du inkluderar alla testaments viktiga delar samt krav på formgivning.

Testamente sambor

Vem ska skriva testamente?

Det spelar ingen roll var du är i livet för tillfället, om du är mitt uppe i karriären eller om du precis bildat familj – att ha ett testamente innebär alltid en trygghet. Alla som har tillgångar behöver ett testamente. Är det inte tydligt vem som ska ta över vad efter din bortgång är testamentet ännu viktigare. Se till att skriva ett testamente nu om du:

 1. Är gift och har barn
  Oavsett om det finns gemensamma barn eller enbart särkullbarn innebär alltid testamentet en extra trygghet som möjliggör för alla inblandade att veta vad som gäller.

 2. Har en sambo
  Vill du att din sambo ska ärva efter din bortgång måste detta stå med i ditt testamente. En sambo har nämligen inte någon arvsrätt. Har du barn kan du med testamentets hjälp försäkra dig om att barnen får vad de vill ha.

 3. Är singel
  Bara för att du är singel betyder det inte att du inte behöver ett testamente. Det finns alltid någon som ska ärva det du lämnar efter dig. Har du inga barn är det om möjligt ännu viktigare att du själv får bestämma vem dina tillgångar ska gå till.

Förvara ditt testamente på en säker plats

Förvara alltid testamentet på en säker plats. Det är alltid en god idé att även spara en kopia där du berättar för dina nära och kära var originalet finns. Om dina arvingar inte vet var testamentet går att hitta efter din bortgång finns risk att det förstörs, eller att man antar att det inte finns något testamente.

Förvara en kopia av ditt testamente i Digitala valvet. Här kan du samla alla viktiga handlingar men också minnen som du vill ska leva kvar hos dina nära och kära, även efter din bortgång.

Skriv ett testamente i 3 enkla steg

Lista och fördela dina tillgångar

I ditt testemente kan du antingen lista en viss procent av dina samlade tillgångar, eller fördela särskilt utpekad egendom. Det är helt upp till dig hur dina tillgångar ska fördelas. Du behöver dessutom inte inkludera allt, utan enbart ett bestämt belopp.

Ange arvtagares uppgifter

Se till att det går att identifiera dina arvtagare. Om du saknar personnummer kan du istället ange vad ni har för relation, eller andra uppgifter som kan användas för identifikation. Detta skulle kunna vara adress eller telefonnummer.

Underteckna och bevittna

Testamentet ska vara egenhändigt undertecknat av dig. Själva namnteckningen ska bevittnas av två personer som båda är samtidigt närvarande. Vittnena får inte vara släkt eller omnämnas i testamentet. De ska veta att det är ett testamente som ska bevittnas men du behöver inte visa dem innehållet.

Läs mer om hur du skriver ett testamente i vår guide som du hittar här

Vår gratis mall för testamente

Tycker du det här med testamente låter krångligt? Då kan du skriva ditt testamente utifrån vår mall som du laddar du ner helt gratis. Spara både tid och pengar på att skriva ett testamente som blir rätt på första försöket, och där ingen jurist behövs. Vill du vara på säkra sidan kan du såklart låta en jurist se över testamentet när du är klar.

Börja använda Fernita idag

Fyll i formuläret så skickar vi en gratis mall för testamente sambor

  Fernita använder sig av allra högsta säkerhet.

  Vårt Digitala valv och Hantera en bortgång är krypterat i flera steg med den högsta säkerhetsgraden som finns. Detta för att du skall kunna lägga in dina allra viktigaste dokument och information på ett tryggt sätt. Identifiering sker med BankID för din säkerhet.

   

  Vår säkerhet

  När du sparar känsligt material så måste du vara säker på att detta förvaras på ett så säkert sätt som möjligt. Det skall kännas som ett hederligt bankvalv. Vårt Digitala valv är så säkert det går. Fernita använder sig av den högsta krypteringsgraden, dessutom i flera steg. Du kan känna dig trygg att använda Fernita. För att bli kund hos Fernita krävs det att man har ett svenskt BankID. Detta använder vi tillsammans med ett utdrag från folkbokföringsregistret SPAR för att säkerställa att de som skapar konton är riktiga personer, och så att ingen kan skapa konton åt andra människor eller komma åt andras filer. Fernita är så säkert att inte ens vi kan se vad ni laddar upp eller komma åt er data.

   

  Teknik

  Fernita bygger på en mycket säker plattform och har en krypteringsteknik som är lika säkert som din bank. All inlagd information krypteras unikt för alla användare, och lagras tryggt och säkert på våra servrar. Utöver en riktigt säker inloggning så sparas all data inom Sveriges gränser i enlighet med GDPR. All information du laddar upp i Fernita krypteras med en avancerad 256-bitars avancerad kryptering
  (AES-256) och med individuella krypteringsnycklar som ligger utspridda på olika delar av vår infrastruktur. AES 256 är ett av de säkraste krypteringssystemen i världen. En superdator skulle ta fler år än universums antagna ålder att knäcka en AES -kod.
  Denna avancerade krypteringsstandard används av National Security Agency (NSA) tillsammans med flera branscher, inklusive nätbanker

  Enkelt att registrera sig! Legitimera dig med BankID. Börja att använda Digitala valvet. Lägg till lämpliga kontaktpersoner.

  Fernita är en digital tjänst som skapar ordning och reda i livet. I Fernitas tjänst Digitala valvet kan du spara allt det viktiga som du enkelt vill komma åt men samtidigt ligger säkert förvarat. Dina efterlevande får automatiskt ta del av detta när du inte längre finns kvar. Det kan vara lösenord, testamente, viktiga papper, men även en videohälsning eller ett unikt recept på köttbullar som dina barn alltid älskat. Allt sparas i Fernitas digitala valv och skapar ordning och reda för dig idag och dina efterlevande imorgon.
  Fernita hjälper dig även att hantera det praktiska vid en anhörigs bortgång så att du inte missar något viktigt. Detta i vår tjänst Hantera en bortgång.

  Dödspara är ett ord som betyder att man skapar ordning och reda för sig själv i livet men dessutom sparas allt viktigt som ens anhöriga behöver ta del av när man inte längre finns.

  Du skapar enkelt ett konto genom att logga in med Bank-ID. Då kan du börja spara all information du vill i ditt digitala valv. Det kan vara saker som du själv behöver i din vardag men som du vill spara tryggt och säkert, men framför allt kan du spara allt viktigt som dina efterlevande automatiskt ska få ta del av den dagen du inte längre finns.

  Nej, all information som du sparar på Fernita är krypterad i flera steg och det är endast du som kommer åt informationen fram till den dagen du inte längre finns. Då får de anhöriga du valt automatiskt åtkomst till det du dödsparat.

  Självklart. På Fernita kan du följa vår stegvisa guide på allt det praktiska som behövs göras när en anhörig avlidit. Då kan du känna dig trygg med att du inte missat att agera på något viktigt och kan fokusera på sorgearbetet istället för pappersarbetet.

  Det finns alltid undantag och specifika fall där man behöver agera annorlunda, men för den stora majoriteten är Fernitas stegvisa guide allt du behöver göra.

  Digitala Valvet kostar endast 20 kronor per månad, ett belopp som betalas årligen.
  Stöd för efterlevande Kostar 495:- i engångsavgift, inkl alla nödvändiga dokument. I 495:- ingår ett årsabonnemang. Vill ni förlänga kostar det endast 20 kronor per månad, ett belopp som betalas årligen.

  Du kan spara allt som du har nytta av i din vardag som du samtidigt vill att dina efterlevande ska få ta del av. Det kan vara testamente, försäkringspapper, huspärmen, papper på bilen, andra viktiga papper eller alla dina lösenord. Men det kan också vara information av mer personligt värde som familjebilder, receptet på köttbullar som dina barn älskar, koordinaterna till ditt hemliga svampställe eller en framtidshälsning som du vill ge till barn eller barnbarn längre fram i tiden.

  Ja, du kan avsluta ditt konto när du vill.

  Fernita är uppkopplade mot SPAR. Det gör att vi automatiskt får reda på när du gått bort. I samma stund får dina anhöriga automatiskt får tillgång till din Fernitaprofil.

  Fernita använder den senaste tekniken och all information som du sparar på Fernita är krypterad i flera lager för att säkerställa din säkerhet.

  All information du laddar upp i Fernita krypteras med en avancerad 256-bitars avancerad kryptering (AES-256) och med individuella krypteringsnycklar som ligger utspridda på olika delar av vår infrastruktur. AES 256 är ett av de säkraste krypteringssystemen i världen. En superdator skulle ta fler år än universums antagna ålder att knäcka en AES -kod.

  Fyll i formuläret så hjälper vi dig

  Innan du lämnar oss

  Anmäl dig till vårat kostnadsfria nyhetsbrev så får du löpande tips och information från Fernita.